Placeholders logotyp, till startsidan

Samverkan för ett säkert Eurovision

Publicerad 17 april 2024

Inför Eurovision Song Contest i Malmö tar Säkerhetspolisen kontinuerligt fram en hot- och lägesbild som delas med relevanta parter. Säkerhetspolisen samverkar med flertalet verksamheter för ett tryggt och säkert genomförande.

Uppdraget inför och under Eurovision är att förebygga och förhindra brott mot Sverige samt att säkerställa att Säkerhetspolisens skyddspersoner kan närvara under trygga och säkra former. Som en del i att Eurovision ska kunna genomföras under trygga och säkra former har Säkerhetspolisen en nära samverkan med både Polismyndigheten och andra verksamheter.

Sverige befinner sig på ett högt hot på terrorhotnivåskalan. Sedan en längre tid tillbaka har Säkerhetspolisen varnat för svårigheten att förebygga och förhindra ensamagerande. Det är en utmaning att förhindra att något kan inträffa vid stora, öppna arrangemang med många besökare och deltagare. Säkerhetspolisen samverkar nära Polismyndigheten kring detta.

Publicerad

 17 april 2024

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor